Home » Blog » Luxe villa Bali - geniet met volle teugen

Luxe villa Bali - geniet met volle teugen

Lovina Bali behoort tot de meest idyllische plekken van Indonesië. Gelegen in het Noord-Westen van het eiland, is deze toeristische trekpleister een absolute aanrader om een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan. Wat heeft Lovina Bali te bieden?

Lovina Bali Beach

Zoals de naam reeds laat vermoeden strekt dit strandgebied zich uit over een oppervlakte van 8 tot 10 km. Naast de prachtige natuur stuit u onderweg op enkele dorpjes die de moeite waard zijn om te bezichtigen: Tukad Mungga, Kaliasem en Anturan. Daarnaast worden er in de regio heel wat activiteiten georganiseerd die elke toerist wel kunnen bekoren.

Sensatie

Altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bekijken? Schrijf u dan in voor één van de vele georganiseerde trips, verspreid over Lovina Bali, of spreek een lokale visser aan. Deze brengt u moeiteloos in de buurt van deze prachtige zeedieren, die het ondertussen gewoon zijn om met mensen in contact te komen.

Op zoek naar wat meer sensatie? Kippengevechten zijn een populaire sport op het eiland Lovina Bali. Kippen worden van jongs af aan getraind en er worden behoorlijke sommen geld vergokt. Hoewel kippengevechten illegaal zijn, geldt op vele plaatsen in Lovina Bali een 'gedoogbeleid' en is het mogelijk om als toerist zo'n schouwspel te bekijken.

Cultuur

De Benjar Buddhist Temple is de grootste Buddhistische tempel te Bali. Dit kolossale gebouw wordt in de volkstaal "Brahma Vihara-Arama" genoemd. Naast enkele fenomenale Buddha-figuren, geniet u op de tempel van een fenomenaal uitzicht over Lovina Bali.

De bibliotheek van Coba Baca bevat vele duizenden boeken. Verrassend genoeg zijn er heel wat exemplaren in het Nederlands te vinden. Dit gebouw werd opgericht om de bevolking in Noord-Bali te onderwijzen. Regelmatig worden er taalcursussen gehouden en educatieve activiteiten georganiseerd. Wil u Indosesisch leren? Dan is dit dé plaats bij uitstek.

Watersport

Op Lovina Bali komen waterliefhebbers volledig aan hun trekken. Houdt u van duiken of snorkelen? Reserveer een activiteit en ontdek al het natuurschoon in het helderblauwe water. Zowel voor ervaren als minder ervaren duikers worden er, verspreid over Lovina Bali, duikcursussen aangeboden. Let wel goed op als u een reservatie plaatst en betaal nooit vooraleer u de conducteur heeft gesproken. Er zijn namelijk heel wat 'piraten' actief.

Zwemmen, zeilen, waterskiën... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Relax

Kom helemaal tot rust op één van de Spa's verspreid over het eiland Lovina Bali. Geniet van een massage, scrub of welnessbehandeling tegen een relatief lage prijs. U hoeft hiervoor niet noodzakelijk een resort of massagesalon te bezoeken. Op de stranden van Lovina Bali werken heel wat Indonesische vrouwen die tegen zeer competitieve prijzen hun diensten aanbieden.

Verblijf

Op Lovina Bali zijn er heel wat mogelijkheden om te verblijven. Verspreid over het eiland treft u heel wat toeristische sterrenresorts aan. Hebt u een beperkt budget of geen nood aan veel luxe, dan zou u een kamer kunnen reserveren in één van de jeugdherbergen. Toeristen die meer vrijheid op prijs stellen kunnen een villa huren. Op die manier geniet u in alle rust en met het nodige comfort van uw droomreis op het eiland Lovina Bali.

Foto van een luxe villa te Bali